A continuació poden consultar el programa electoral complet, que se distribueix en 3 grans blocs: 1) Fets; 2) Transformant Marratxí i 3) Projectes iniciats.

Al bloc ¬ęFets i propostes de futur¬Ľ es recullen els projectes que impulsarem, en relaci√≥ a pol√≠tiques que ja hem posat en marxa durant aquesta legislatura i que ens permetran consolidar les pol√≠tiques de progr√©s a Marratx√≠.

Al bloc ¬ęTransformant Marratx√≠ amb tu¬Ľ es recullen les propostes de futur que han sorgit del treball constant d’aquests 4 anys, de les assemblees obertes per elaborar el programa i de la participaci√≥ a trav√©s de la web per part de la ciutadania.

Finalment, al bloc ¬ęProjectes iniciats¬Ľ recollim aquelles pol√≠tiques, projectes i millores que ja hem posat en marxa per√≤ que se troben en proc√©s i que ens permetran aprofundir en la millora del nostre municipi.

1. Fets i propostes de futur

‚ėĎ Hem estat proactius en la defensa de la salut durant la pand√®mia, amb una coordinaci√≥ precisa, amb lliurament de material (mascaretes, tests) i impulsant ajuts. Per aix√≤:
‚ėě impulsarem pol√≠tiques actives en salut de manera transversal, implicant la gent gran i la joventut, els serveis socials i les entitats socials, afavorint pr√†ctiques saludables i cohesionant nuclis i grups de poblaci√≥.

‚ėĎ Hem signat convenis de col¬∑laboraci√≥ amb Palma, hem obert noves vies de circulaci√≥ i hem enfortit els vincles entre municipis, i per aix√≤:
‚ėě apostarem per una pol√≠tica d’√†rea metropolitana, orientada a les persones, amb coordinaci√≥ amb els ajuntaments propers i majors beneficis per a les persones residents a Marratx√≠.

‚ėĎ Hem aprovat plans de futur com el pla d’adolesc√®ncia i joventut, el pla d’arbrat i reglaments com el de participaci√≥ ciutadana i el de col√≤nies felines, millorant la planificaci√≥ i definint clarament els objectius. Per aix√≤:
‚ėě dissenyarem i aprovarem de forma participada els reglaments necessaris per millorar i fer m√©s eficient la participaci√≥ dels diferents grups de poblaci√≥ amb l‚ÄôAjuntament.

‚ėĎ Hem cuidat de les nostres empreses i persones aut√≤nomes. Per aix√≤:
‚ėě crearem el primer centre de treball compartit (coworking) de Marratx√≠ i apostarem per l’Economia Social des de l’equip de govern.

‚ėĎ Hem donat soluci√≥ a demandes hist√≤riques: millor transport p√ļblic, millor enllumenat, renovaci√≥ dels contractes de recollida de residus i neteja, o el segrest de la concessi√≥ de les escoletes. Per aix√≤:
‚ėě iniciarem les obres de la nova escoleta de 0-3 anys.

‚ėĎ Hem millorat la comunicaci√≥ interna i externa, creant aplicacions m√≤bil i renovant les webs municipals. Per aix√≤:
‚ėě el batle mantindr√† trobades telem√†tiques amb la ciutadania, per tal de respondre a dubtes i q√ľestions de manera oberta, transparent i directa.

‚ėĎ Hem afavorit el transport p√ļblic, amb la gratu√Įtat del tren, metro i TIB, millorant connexions i rutes, creant noves aturades, i per aix√≤:
‚ėě apostarem per un conveni amb Palma per dur Bicipalma tamb√© a Marratx√≠, millorant encara m√©s la xarxa de carrils-bici dins el municipi i a les vies connectores.

‚ėĎ Hem facilitat la creaci√≥ de comunitats energ√®tiques per tal d’apostar per una sostenibilitat de futur, i per aix√≤:
‚ėě l‚Äôobjectiu de la propera legislatura √©s que tots els edificis p√ļblics i enllumenat consumeixin energia renovable d‚Äôautoconsum.

‚ėĎ Hem creat aparcaments com el de sa Cabana, es Pla de na Tesa o P√≤rtol, per tal d’afavorir el comer√ß local i desembossar el tr√†nsit. Per aix√≤:
‚ėě apostarem per incrementar els aparcaments dissuasius a les zones saturades, per tal d’afavorir el transport p√ļblic i la mobilitat sostenible.

‚ėĎ Hem instal¬∑lat m√©s punts de rec√†rrega de vehicles el√®ctrics que mai, i per aix√≤:
‚ėěseguirem impulsant les energies netes, amb m√©s punts de rec√†rrega, millorant el manteniment i apostant per una major efici√®ncia amb els nous sistemes de c√†rrega.

‚ėĎ Hem impulsat la cer√†mica i la restauraci√≥ de Marratx√≠, amb la ruta FANGTAPA, blogtrips amb influencers, difusi√≥ a fires internacionals (FITUR, ITB), bons de compra al comer√ß local i s’han celebrat m√©s mercadets artesans que mai. Per aix√≤:
‚ėěenfortirem la marca Marratx√≠ conjuntament amb artesans i comerciants, apostant per centrals de compres, una major intermediaci√≥ de l’Ajuntament i itineraris formatius per empreses i comerciants, com v√†rem fer durant la pand√®mia.

‚ėĎ Hem connectat els nuclis a trav√©s de nous carrils peatonals i ciclistes, amb millores al transport p√ļblic, diversificaci√≥ geogr√†fica de les festes i una millor comunicaci√≥ p√ļblica. Per aix√≤:
‚ėě implantarem la Dinamitzaci√≥ de Zona, amb una atenci√≥ personalitzada i de seguiment de resoluci√≥ d‚Äôincid√®ncies, fent un acompanyament directe a la ciutadania dels diferents nuclis de Marratx√≠.

‚ėĎ Hem millorat el reciclatge de les llars de Marratx√≠, instal¬∑lant nous contenidors i punts d’aportaci√≥, i l’√ļs de les app per notificar incid√®ncies. A m√©s, ja es troba en licitaci√≥ el nou contracte de recollida de residus, gr√†cies al qual‚Ķ
‚ėě iniciarem la recollida porta a porta per primera vegada en la hist√≤ria de Marratx√≠, i ser√† de forma gradual per tal de posar en marxa una fase inicial d’acord amb les complexitats de cada nucli.

‚ėĎ V√†rem ser impulsors de l’ordenan√ßa de benestar animal i contra el maltractament, aix√≠ com l’ordenan√ßa de col√≤nies felines. Hem incrementat i millorat el nombre de correcans i espais per a animals dom√®stics. Per aix√≤:
‚ėě farem de Marratx√≠ un municipi Pet Friendly, pensant en el benestar dels animals, el seu acc√©s a espais p√ļblics i la millora del control, recerca i xipatge

2. Transformant Marratxí amb tu

‚̧ Promoci√≥ Social

¬∑  La Salut Mental ser√† una pol√≠tica priorit√†ria, refor√ßant amb psic√≤legs/es socials per tal de donar cobertura a la creixent demanda d‚Äôajuda psicosocial.
¬∑ Farem una aposta ferma per la prevenci√≥ i la conscienciaci√≥ social, amb una Comissi√≥ Mixta amb els centres educatius, Salut, Policia Local i Serveis Socials, per posar en marxa projectes d‚ÄôIgualtat i contra les viol√®ncies masclistes.
¬∑ Crear una Bugaderia Solid√†ria per facilitar el benestar de les persones que ho necessitin.
¬∑ Enfortir la col¬∑laboraci√≥ i convenis amb l‚ÄôIMAS, creant una xarxa de relacions interinstitucionals, posant sempre les persones al centre.

ūüŹ† Territori i habitatge

¬∑ Canviar el planejament per afavorir un millor aprofitament del territori. Per aix√≤ treballarem per aconseguir:
– M√©s zones verdes i amb mirada intergeneracional, amb m√©s solars destinats a equipaments per a √ļs social,
РCrèixer millor i amb habitatges més accessibles, incrementat les zones verdes i amb mirada intergeneracional,
РNegociar amb sector privat per convertir l’ajuntament en impulsor d’habitatge social.

ūüŹÖ Esport

¬∑ Crearem la Festa de l‚ÄôEsport, amb guardons a les persones esportistes, un major suport a l‚Äôesport individual i una millor comunicaci√≥ amb els clubs esportius de Marratx√≠.
¬∑ Apostarem per la sostenibilitat energ√®tica solaritzant totes les instal¬∑lacions esportives abans de 2030.

ūüõć Economia, comer√ß i treball

¬∑ Es crear√† un √†mbit de participaci√≥ entre col¬∑lectius (Consell Social de Marratx√≠), amb representants de tots els consells i associacions.
¬∑ Impulsarem el mentoring municipal (servei d‚Äôassessorament empresarial).
¬∑ Crearem una l√≠nia d‚Äôajuts a empreses d‚Äôeconomia social i cooperatives.
¬∑ Enfortirem la marca Marratx√≠ conjuntament amb persones artesanes i comerciants, apostant per centrals de compres, una major intermediaci√≥ de l‚ÄôAjuntament i itineraris formatius per empreses i comerciants, com v√†rem fer durant la pand√®mia.

ūüęā Gent Gran

· Impulsarem el transport adaptat per a les persones usuàries dels centres de dia per tal de garantir que l’accés sigui una realitat .
¬∑ Posarem en marxa el projecte Ciutat amigable de la gent gran.
¬∑ Seguirem col.laborant activament amb les associacions de gent gran de Marratx√≠, refor√ßant la Federaci√≥ de Persones Majors de Marratx√≠.

ūüĆ≥ Espais P√ļblics, Policia Local i Seguretat

¬∑ Reforma integral del Parc de Balanguera en un espai intergeneracional, amb elements per a infants 0-3 anys, gent gran i millora del nou correcan.
¬∑ Increment de la vigil√†ncia i la instal¬∑laci√≥ de m√©s c√†meres per a millorar la prevenci√≥ i la rapidesa de les actuacions.
¬∑ Pla d‚Äôembelliment de places i espais p√ļblics, amb canvi de senyal√®tica i millora de l‚Äôaccessibilitat, amb perspectiva de g√®nere.
¬∑ Crearem una √†rea de serveis i pernocta per autocaravanes.
¬∑ Crearem la figura dels i les Vigilants d‚Äôespais p√ļblics, que vetllaran de manera proactiva per l‚Äôestat dels espais p√ļblics, notificant de qualsevol avaria o desperfecte, i amb rondes de visites di√ľrnes constants.

‚ôę Cultura i participaci√≥

¬∑ Proposarem el nomenament del pare Massot com a fill adoptiu de Marratx√≠
¬∑ Amb la nova r√†dio municipal, les associacions i entitats de Marratx√≠ tendran una major pres√®ncia als mitjans de comunicaci√≥ municipals
¬∑ L‚Äôobjectiu macro ser√† que Marratx√≠ esdevingui referent cultural dins Mallorca, i per aix√≤ s‚Äôestabliran vies de col¬∑laboraci√≥ amb entitats privades, sobretot les arrelades a Mallorca, per a la difusi√≥ cultural, amb especial esment a la cultura i produccions pr√≤pies de Mallorca.
¬∑ Mediarem per tal de potenciar la FP de cer√†mica

ūü§Ě Transpar√®ncia, comunicaci√≥ i proximitat

¬∑ Implantarem la Dinamitzaci√≥ de Zona, amb una atenci√≥ personalitzada i de seguiment de resoluci√≥ d‚Äôincid√®ncies, fent un acompanyament directe a la ciutadania dels diferents nuclis de Marratx√≠.
¬∑ Dissenyarem i aprovarem de forma participada els reglaments necessaris per millorar i fer m√©s eficient la participaci√≥ dels diferents grups de poblaci√≥ amb l‚ÄôAjuntament.

ūüõĻ Joventut

¬∑ Posar a l‚Äôabast dels i les nostres joves i adolescents, les eines necess√†ries per rebre suport psicosocial.
¬∑ Refor√ßar l‚ÄôOficina d‚ÄôInformaci√≥ Juvenil per potenciar beques i programes com Erasmus+ i incrementar-ne les persones benefici√†ries.
¬∑ Treballar la prevenci√≥ amb campanyes d‚Äôeducaci√≥ afectivosexual i educaci√≥ digital.
¬∑ Seguir creant espais d‚Äôoci responsable per al jovent de Marratx√≠.

‚ôĽMedi Ambient

¬∑ Iniciarem la recollida porta a porta per primera vegada en la hist√≤ria de Marratx√≠, i ser√† de forma gradual per tal de posar en marxa una fase inicial d‚Äôacord amb les complexitats de cada nucli
¬∑ Farem de Marratx√≠ un municipi Pet Friendly, pensant en el benestar dels animals, el seu acc√©s a espais p√ļblics i la millora del control, recerca i xipatge.
¬∑ L‚Äôobjectiu de la propera legislatura √©s que tots els edificis p√ļblics i enllumenat consumeixin energia renovable d‚Äôautoconsum.

ūüöĆ Salut, mobilitat i sostenibilitat

¬∑ Apostarem per un conveni amb Palma per dur Bicipalma tamb√© a Marratx√≠, millorant encara m√©s la xarxa de carrils-bici dins el municipi i a les vies connectores.
¬∑ ÔĽŅL‚Äô√†rea metropolitana ser√† priorit√†ria, establint mecanismes de coordinaci√≥ amb altres municipis per tal de dissenyar estrat√®gia conjunta.
¬∑ Apostarem per la creaci√≥ de comunitats i microcomunitats energ√®tiques a edificis p√ļblics, en col¬∑laboraci√≥ amb l‚ÄôIBE
¬∑ Designarem una persona ‚ÄúResponsable del seguiment dels objectius ODS 2030‚ÄĚ.
· Seguirem impulsant les energies netes, amb més punts de recàrrega, millorant el manteniment i apostant per una major eficiència amb els nous sistemes de càrrega.
¬∑ Sembrarem 1.000 arbres de forma equilibrada per nuclis i renaturalitzarem les zones urbanes.
¬∑ Apostarem per incrementar els aparcaments dissuassius a les zones saturades, per tal d‚Äôafavorir el transport p√ļblic i la mobilitat sostenible.
¬∑ Apostarem per una pol√≠tica d‚Äô√†rea metropolitana, orientada a les persones, amb coordinaci√≥ amb els ajuntaments propers i majors beneficis per a les persones residents a Marratx√≠

3. Projectes iniciats

· Obrirem la nova escoleta infantil de 0-3 anys.

· Rehabilitarem l’aparcament de l’estació de tren des Pont d’Inca.

· Construirem un nou passeig segur per a vianants des de Son Ametler fins la carretera d’Inca.

· Obrirem el pavelló de referència de Marratxí.

· Farem nous passejos: del Camí Vell de Bunyola fins als Garrovers i de Son Daviu fins al Polígon de Marratxí.

· Tendrem el primer teatre municipal i la major biblioteca municipal de Mallorca a sa Refinadora.

· Seguirem aplicant el pla anual d’asfaltats i voravies.

· L’edifici de l’antiga PEPSI serà un hub cultural per a la creació i la formació .

· Ampliarem l’IES Sant Marçal i projectarem el tercer institut de Marratxí a Sa Nova Cabana РSon Macià.

· Comptarem amb l’estudi de cinema més gran d’Espanya, gràcies als fons Next Generation i del Consell de Mallorca, afavorint la diversificació econòmica.

· Obrirem el nou edifici de l’Arxiu Municipal de Marratxí.

· Reformarem la plaça des Pont d’Inca

· Projectarem la primera piscina coberta de Marratxí.