Després de dues legislatures de governs del Partit Popular, el canvi a Marratxí es torna més necessari que mai. Les xifres d’atur que vàrem conéixer fa uns dies confirmen que a Marratxí hi ha més atur en 2015 que en 2011, tot i la campanya oficial per part de l’exBatle del nostre poble, ara President del Govern. S’han obert més centres comercials a Marratxí, s’han gastat doblers públics en projectes d’autopromoció sense comptar amb la ciutadania ni la resta de partits que els representen, i aquest ofegament ja té data de caducitat: el 24 de maig de 2015.

Presentam aquest manifest, fruit de xerrades, assemblees, enquestes i sobretot, participació ciutadana. Una participació que no s’ha promogut per par de l’Ajuntament ni tan sols per a impulsar la Fira del Fang, sinó que s’ha optat per gastar diners, en ocasions a canvi d’entrevistes. Això s’ha acabat. Els ciutadans han dit prou i volem presentar aquest Manifest per a que tothom qui vulgui un canvi a Marratxí tingui clar quina serà la direcció del proper Ajuntament.

Volem un Marratxí de primera, on viure no sigui un luxe. Avui viure a Marratxí és molt més car que fa 4 anys. Han pujat impostos com l’IBI i l’aigua, mentre es pagaven milers d’euros en projectes particulars, com pàgines web, sense retre comptes amb els ciutadans. Per això impulsam aquest manifest obert, transparent i participatiu, on caben tots els ciutadans que volen un millor Marratxí, un municipi que torni ser referent de progrés.

  1. Baixar els impostos a les vivendes de Marratxí.
  2. Transparència pública en els comptes de l’Ajuntament, agenda del batle, càrrecs de confiança i despesa.
  3. Millorar el subministrament d’aigua a tot el municipi, reduïnt els talls i reparacions.
  4. Els mitjans de comunicació seran plurals, transparents i arribaran a tots els marratxiners.
  5. Sostenibilitat i protecció del medi ambient, fomentant el reciclatge i la neteja de tots els nuclis.
  6. Donar facilitats als emprenedors per a establir-se i crear negoci a Marratxí.
  7. Regular la protecció a tot tipus d’animals, per a evitar el maltractament i abandonament.
  8. Crear mecanismes de comunicació i participació directa amb els regidors i equip de govern de l’Ajuntament.
  9. Millora de la il·luminació del municipi, especialment a zones de passeig per a joves i pares amb fills petits.
  10. Atenció a les necessitats socials dels marratxiners amb menys recursos.

Convidam tots els ciutadans que volen un millor Marratxí, que es sumin a aquest manifest i el comparteixin amb els seus contactes per a que dia 24 de maig el canvi segur arribi a Marratxí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.