Moció contra els sondejos a la Mediterrània

03 de setembre de 2014

Moció de reprobació contra els sondejos realitzats en aigües de la Mediterrània, i autoritzats pel Govern Balear

Les prospeccions petrolieres compten amb l’oposició generalitzada de la societat balear, i les principals forces polítiques. No obstant això, dins el partit que governa l’Estat i la nostra Comunitat, no mantenen una postura coherent sinó que assistim a tota una sèrie de contradiccions dialèctiques entre ambdós executius, que perjudica seriosament la imatge de les nostres illes, llur principal font d’ingressos és el turisme de sol i platja.

El nostre senador i exPresident, Francesc Antich, ha formulat diverses preguntes sobre les prospeccions petrolieres, i el govern central l’ha respost que s’haurien de sotmetre a una sèrie d’estudis, avaluacions i consultes, però no s’ha fet res per tal de paralitzar-les.

Més greu resulta que coneguem pels mitjans de comunicació que ja s’han realitzat sondejos a les nostres aigües, amb el perill que això comporta per a la fauna i flora, i per als transports marítims. Aquests sondejos s’han ocultat a la opinió pública, a les cambres legislatives i, segons ens volen fer creure, ni tan sols el President Bauzá les coneixia.

Per això els Socialistes de Marratxí proposam:

1. Rebujtar de manera institucional els sondejos pretrolífers realitzats a les nostres aigües, amb alevosia i secretisme per part de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori.

2. Oposar-nos de manera unànime a les prospeccions petrolieres en les aigües de la Mediterrània que envolten les Illes Balears.

3. Elevar aquesta oposició al Parlament de les Illes Balears, per tal de mostrar el nostre rebuig i instar a una posició comuna de totes les forces polítiques balears contra les prospeccions i de condemna als sondejos ja realitzats.

About the author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.